Connect with us

Història

Els New Jersey Devils finalment van aconseguir la glòria

El compte enrere per a l’Stanley Cup va començar el 28 de maig de 1994, un dia després que els Devils es quedessin a un partit d’aconseguir les Finals per la Copa.

El compte enrere va continuar a través d’una offseason sencera plena de incertesa. Els jugadors i els propietaris de l’NHL s’enfrontaven a la crisi que portaria eventualment al famós tancament patronal, que va durar 103 dies i va retardar l’inici de la temporada 1994/95 fins a l’11 de gener.

El compte enrere va continuar a través d’uns primers 24 partits d’alts i baixos en els quals els Devils van guanyar només nou vegades. De nou, el compte enrere va continuar a través dels últims 24 partits mentre els Devils eren prou bons per a acabar cinquens en la Conferència Est.

Després, el compte enrere cap a la grandesa, cap a la immortalitat de l’hoquei gel, va continuar a través d’una de les majors postemporades en la història de l’NHL. I va continuar fins a just abans de la mitjanit del 24 de juny de 1995.

Els sticks i els guants van volar alt. Els braços per sobre dels caps. Els jugadors es van apilar uns damunt dels altres en el gel. Finalment, després de quedar-se molt a prop en 1988 i en 1994, els Devils eren campions de l’Stanley Cup.

Però el camí cap a aixecar el trofeu de Lord Stanley no va ser fàcil.

Ken Daneyko, Bruce Driver and John MacLean of the New Jersey Devils hoist the Stanley Cup Trophy over their heads in the locker room after the Devils...
Ken Daneyko, Bruce Driver i John MacLean, dels New Jersey Devils, aixequen la Stanley Cup sobre els seus caps en el vestuari. Getty Images

Primer, els Devils van haver de sobreviure a, potser, la temporada regular més dura de l’NHL. Amb únicament 48 partits en el calendari, tant Scott Stevens com Tommy Albelin, exdefenses, van observar que qualsevol ratxa de derrotes sostinguda significava probablement que estaves fora de la baralla per la postemporada.

En 22-18-8, els Devils tenien únicament un percentatge de victòria en la temporada regular de .542, el menor per a un campió de la Stanley Cup des del .536 de Toronto en la 1966-67. Es van convertir en el primer equip campió de la Copa en l’era moderna a començar totes les sèries del playoff fora de casa.

Per descomptat, jugar fora de casa no era fàcil, especialment per als Devils, un equip amb mentalitat defensiva que confiava a igualar les línies per a guanyar un avantatge. L’equip local sempre compta amb l’últim canvi, així que els Devils mai podien anar per davant del seu rival.

No va importar, ja que l’equip va registrar 10 victòries i una derrota fora de casa, la qual cosa encara és un rècord de victòries fora de casa en una postemporada a l’NHL.

Jugar fora de casa no era fàcil, especialment per als Devils, un equip amb mentalitat defensiva que confiava a igualar les línies per a guanyar un avantatge

Els Devils van començar amb un parell de victòries amb la porteria a zero a Boston en els Quarts de Final de la Conferència Est. Van guanyar aquesta sèrie en cinc i van deixar la porteria a zero una altra vegada en el quart partit.

A continuació estava Pittsburgh, l’equip que va eliminar als Devils dels playoffs en 1991 en una sèrie de set partits. Els Devils van perdre el primer partit, però van guanyar els quatre següents i van permetre únicament cinc gols en el procés. El gol guanyador de Stevens en el segon partit va marcar la pauta de la sèrie.

Ara, les finals de la conferència i una cita amb els Philadelphia Flyers. Els Flyers van guanyar l’Atlantic Division i havien batut als Devils tres de quatre vegades en la temporada regular.

Els Devils van necessitar sis partits per a desfer-se de Philadelphia. Van guanyar els dos primers a Filadèlfia, però van perdre els dos següents de tornada a casa. No obstant això, a una victòria per 3 a 2 a Filadèlfia li va seguir una altra per 4 a 2 a casa en el sisè partit.

Per primera vegada en tres intents, els Devils van guanyar finalment la ronda que els ficava en les Finals per l’Stanley Cup.

Bobby Holik of the New Jersey Devils celebrates with the Stanley Cup Trophy as he closes his eyes and spits a stream of champagne from his lips while...
Bobby Holik, dels Devils, celebra amb la Stanley Cup mentre tanca els ulls i escup xampany dels seus llavis després de beure de la pròpia Copa. Getty Images

Els Devils, no obstant això, van entrar en les Finals per l’Stanley Cup com a clars tapats i aquesta vegada es van enfrontar als Detroit Red Wings, que van guanyar el Presidents’ Trophy amb 70 punts, plusmarca de la lliga, i 33 victòries.

Detroit havia registrat 12 victòries i 2 derrotes en la postemporada i 9 victòries i cap derrota en gel local, en el Joe Louis Arena. Els Devils van deixar la Motor City amb un parell de triomfs, 2-1 en el primer partit i 4-2 en el segon. Ara estaven a dues victòries i podien aconseguir-les de tornada a casa, en el Meadowlands. Ho van fer semblar fàcil.

Els Devils van guanyar tots dos partits per marges de 5-2. La festa va començar. Per primera vegada en la història, Nova Jersey era la llar de l’Stanley Cup. Per primera vegada en la història, Nova Jersey era la llar d’un equip esportiu professional campió.

Martin Brodeur va liderar la lliga en totes les categories dels porters i Claude Lemieux va guanyar el Conn Smythe Trophy com a millor jugador del playoff després d’anotar 13 gols i sumar tres assistències.

Et pot interessar…

More in Història