Connect with us

AHL

El racó de l’AHL: la lluita per la Calder Cup (I): Primera Ronda

Les eliminatòries per la Calder Cup encara s’estan jugant. En aquest article començarem el repàs del que ha passat a les eliminatòries de Primera Ronda. Recordem que es tracta de sèries jugades al millor de 3 partits. La resta dels playoffs ho anirem comentant en propers articles. Anem divisió per divisió.

North Division

Utica Comets vs Laval Rocket: 2-0

Els Rocket van aconseguir ficar-se en aquesta eliminatòria gràcies a un magnífic playoff push. Els Comets, per la seva banda, van ser força estables i es van classificar sense angoixes i fins i tot fins a l’últim moment van poder evitar aquesta primera ronda.

 • Laval Rocket – Utica Comets: 0-4.

Jugat el 19 d’abril al Place Bell davant de 10.275 espectadors. Els marcadors parcials van ser 0-1, 0-2 i 0-1. No va valer de res a Laval dominar en els trets a porteria (33-24). Els Rocket van sortir al gel amb el següent sextet: Cayden Primeau; William Trudeau, Corey Schueneman; Anthony Richard, Peter Abbandonato i Rafaël Harvey-Pinard. Per la seva banda, els Comets van jugar amb Nico Daws; Tyler Wotherspoon, Simon Nemec; Ryan Schmelzer, Joe Gambardella i Alexander Holtz. Els autors dels gols van ser Reilly Walsh, Aarne Talvitie i Ryan Schmelzer (2). L’estrella del partit va ser Daws amb 33 parades.

 • Utica Comets – Laval Rocket: 2-1 (OT).

Jugat el 21 d’abril a l’Adirondack Bank Center davant de 3.522 espectadors. Els marcadors parcials van ser 0-0, 0-1, 1-0 i 1-0. Els Comets van dominar als trets a porteria (34-26). Els Comets van variar la defensa respecte al primer partit i van sortir amb Nico Daws; Reilly Walsh, Jeremy Groleau; Ryan Schmelzer, Joe Gambardella i Alexander Holtz. Els Rocket, per la seva banda, van canviar tothom excepte al goalie i van sortir amb Cayden Primeau; Frederic Allard, Mattias Norlinder; Xavier Simoneau, Joël Teasdale i Danick Martel. Els autors dels gols van ser Reilly Walsh i Samuel Laberge per als Comets i Frederic Allard per als Rocket. L’estrella del matx va tornar a ser Daws amb 25 parades.

Utica Comets

Que els porters són fonamentals a l’hoquei és ben sabut i en aquesta eliminatòria es va tornar a demostrar. Al primer partit no hi va haver al gel, al joc, la diferència que va assenyalar el marcador i Nico Daws va ser decisiu. Per tant, una sèrie que es va liquidar per la via ràpida. Cal destacar la poca afluència de públic al pavelló dels Comets.

Central Division

Iowa Wild vs Rockford IceHogs: 0-2

Màxima igualtat entre aquests dos equips, empatats en gairebé tots els seus registres a la Regular Season. I el desenvolupament de la sèrie ha reflectit aquesta gran igualtat ja que els dos partits s’han decidit a la pròrroga. Ha estat una sèrie de gran nivell molt interessant per a l’espectador.

 • Rockford IceHogs – Iowa Wild: 3-2 (OT).

Jugat el 19 d’abril al BMO Center davant de 3.100 espectadors. Els marcadors parcials van ser 2-1, 0-1, 0-0 i 1-0. La igualtat va ser total als trets a porteria (31-31). Els IceHogs van sortir al gel amb Arvid Soderblom; Jakub Galvas, Alex Vlasic; Luke Philp, David Gust i Brett Seney. Els Wild, per la seva banda van jugar amb Jesper Wallstedt; Turner Ottenbreit, Joe Hicketts; Steven Fogarty, Nic Petan i Nick Swaney. Els autors dels gols van ser David Gust, Brett Seney i Rocco Grimaldi per als IceHogs i Mitchell Balmas i Steven Fogarty per als Wild. L’estrella del partit va ser Grimaldi, decisiu amb el gol del triomf a la pròrroga.

 • Iowa Wild – Rockford IceHogs: 3-4 (OT).

Jugat el 21 d’abril al Wells Fargo Arena davant de 6.090 espectadors. Els marcadors parcials van ser 1-1, 0-1, 2-1 i 0-1. Rockford va dominar als trets a porteria (29-37). Una mostra que tant el head coach Tim Army (Wild) com el seu col·lega Anders Sorensen (IceHogs) estaven satisfets amb el rendiment dels seus nois al G1 és que en aquest G2 van repetir els equips inicials. Els autors dels gols van ser Damien Giroux, Marco Rossi i Adam Beckman per als Wild i Isaak Phillips, David Gust, Michal Teply i Buddy Robinson per als IceHogs. L’estrella del partit va ser Teply (1 gol i 1 assistència).

Rockford IceHogs

Aquesta sèrie, per la seva igualtat i qualitat, hauria merescut un tercer partit.

Atlantic Division

Charlotte Checkers vs Lehigh Valley Phantoms: 2-1

S’enfrontaven aquí dos equips separats per 6 punts a la classificació final de la RS. Una dada important és que els tres partits es van disputar al rink dels Checkers.

 • Charlotte Checkers – Lehigh Valley Phantoms: 3-4.

Cronològicament parlant, va ser el partit inaugural de les eliminatòries per la Calder Cup ja que es va jugar el 18 d’abril al Bojangles Coliseum davant 2.303 espectadors. Els marcadors parcials van ser 1-1, 0-3 i 2-0. Charlotte va registrar més trets a porteria (31-25). Els Checkers van sortir al gel amb Mack Guzda; John Ludvig, Lucas Carlsson; Connor Bunnaman, Gerry Mayhew i Cameron Morrison. Per la seva banda, els Phantoms van jugar amb Samuel Ersson; Louie Belpedio, Emil Andrae; Tyson Foerster, Artem Anisimov i Brendan Furry. Els autors dels gols van ser Lucas Carlsson, Riley Nash i Santtu Kinnunen per als Checkers i Adam Brooks, Tyson Foerster (2) i Cooper Marody per als Phantoms. L’estrella del partit va ser Foerster (2 gols).

 • Charlotte Checkers – Lehigh Valley Phantoms: 5-4 (2OT).

Aquest G2 va resultar decisiu a la sèrie no només pel resultat sinó sobretot per la manera com es va produir, amb una doble pròrroga. Es va jugar el 20 d’abril al Bojangles Coliseum davant 2.714 espectadors. Els marcadors parcials van ser 2-1, 0-0, 2-3, 0-0 i 1-0. Els trets a porteria van ser dominats per Charlotte (50-42). El head coach dels Checkers, Geordie Kinnear, no havia quedat content amb l’atac del seu equip al G1 i va sortir al gel amb Mack Guzda; John Ludvig, Lucas Carlsson; Cory Conacher, Riley Nash i Mackie Samoskevich. Per la seva banda, el head coach dels Phantoms, Ian Laperriere, no va tocar cap peça a les primeres línies. Els autors dels gols van ser Justin Sourdif, Carrer Sjalin, Cory Conacher, Connor Bunnaman i Lucas Carlsson per als Checkers i Artem Anisimov, Olle Lycksell (2) i Elliot Desnoyers per als Phantoms. L’estrella del partit va ser Carlsson (1 gol i 1 assistència).

 • Charlotte Checkers – Lehigh Valley Phantoms: 6-0.

Jugat l’endemà, el 21 d’abril al Bojangles Coliseum davant 3.938 espectadors. El factor que explica la diferència del resultat va ser la sensacional actuació de Berube, porter dels Checkers. Els marcadors parcials van ser 0-0, 5-0 i 1-0. Els trets a porteria, malgrat el marcador, van ser dominats per Lehigh Valley (26-31). Kinnear seguia fent canvis per refrescar l’equip i va sortir al gel amb Jean-François Berube; Carrer Sjalin, Matt Kiersted; Connor Bunnaman, Cameron Morrison i Grigori Denisenko. Lògicament, també Laperriere va fer canvis a l’equip i va jugar d’inici amb Samuel Ersson; Adam Ginning, Emil Andrae; Jordy Bellerive, Jackson Cates i Max Willman. Els autors dels gols van ser Patrick Giles, Riley Nash, Dominic Franco, Henry Bowlby, Cameron Morrison i Connor Bunnaman. L’estrella del partit va ser Berube, un mur per als Phantoms amb les 31 parades.

Charlotte Checkers

El pitjor d’aquesta sèrie va ser l’escassa assistència al Bojangles Coliseum, amb una mitjana de 2.985 espectadors. Una llàstima perquè no està a l’alçada del nivell d’hoquei viscut a la sèrie.

Springfield Thunderbirds vs Hartford Wolf Pack: 0-2

Uns Wolf Pack llançats amb 8 victòries en els últims 10 partits de la RS van apallissar els Thunderbirds en una sèrie que es va liquidar per la via ràpida.

 • Springfield Thunderbirds – Hartford Wolf Pack: 1-6.

Jugat el 19 d’abril al MassMutual Center davant de 5.793 espectadors. Els marcadors parcials van ser 0-1, 1-3 i 0-2. Els trets a porteria van ser dominats clarament per Hartford (25-36). Els Thunderbirds van sortir al gel amb Joel Hofer; Tyler Tucker, Steven Santini; Will Bitten, Nikita Alexandrov i Hugh McGing. Per part seva, els Wolf Pack van jugar d’inici amb Dylan Garand; Ty Emberson, Zac Jones; Will Cuylle, Ryan Carpenter i Turner Elson. Els autors dels gols van ser l’exSenators Adam Gaudette per als T-Birds i Lauri Pajuniemi (2), Zac Jones, Blake Hillman, Ryan Carpenter i Ty Emberson per als Wolf Pack. L’estrella del xoc va ser Pajuniemi, amb els seus 2 gols.

 • Hartford Wolf Pack – Springfield Thunderbirds: 7-1.

Jugat el 21 d’abril al XL Center davant de 5.745 espectadors. Els marcadors parcials van ser 3-1, 2-0 i 2-0. Els trets a porteria van ser de nou escandalosament dominats per Hartford (35-20). Kris Knoblauch, head coach dels Wolf Pack, encantat amb el primer partit, va repetir alineació inicial mentre que Drew Bannister, sorprenentment davant del desastre del G1, també va repetir equip. Els autors dels gols van ser Tanner Fritz, Wyatt Kalynuk, Ty Emberson, Bobby Trivigno, Blake Hillman, Anton Blidh i Tim Gettinger per als Wolf Pack i Will Bitten per als Thunderbirds. L’estrella del partit va ser Fritz (1 gol i 2 assistències).

Hartford Wolf Pack

L’explicació d’aquest sweep és al gran moment de forma d’un equip tremendament coral com són els Wolf Pack.

Pacific Division

Coachella Valley Firebirds vs Tucson Roadrunners: 2-1

Els Firebirds, una de les sensacions de l’AHL, s’enfrontava a un equip que s’havia classificat pels pèls, empatat a punts amb els San Jose Barracuda, que en van quedar fora. En el desenvolupament de la sèrie es va produir la sorpresa que els Roadrunners fossin capaços de guanyar a l’Acrisure Arena.

 • Coachella Valley Firebirds – Tucson Roadrunners: 5-1.

Jugat el 19 d’abril a l’Acrisure Arena davant de 5.486 espectadors. Els marcadors parcials van ser 3-0, 1-0 i 1-1. Els trets a porteria van ser sorprenentment dominats per Tucson (27-46). Els Firebirds van sortir al gel amb Joey Daccord; Ryker Evans, Jimmy Schuldt; Shane Wright, Cameron Hughes i Tye Kartye. Per la seva banda, els Roadrunners van sortir d’inici amb Ivan Prosvetov; Steven Kampfer, Cameron Crotty; Josh Doan, Adam Cracknell i Bokondji Imama. Els autors dels gols van ser Max McCormick (2), Alexander True, Kole Lind i Carsen Twarynski per als Firebirds i Vladislav Kolyachonok per als Roadrunners. L’estrella del partit va ser McCormick (2 gols i 1 assistència). Cal ressenyar les 45 parades d’un immens Daccord.

 • Coachella Valley Firebirds – Tucson Roadrunners: 3-4.

Jugat el 21 d’abril a l’Acrisure Arena davant de 7.168 espectadors. Els marcadors parcials van ser 0-3, 1-1 i 2-0. Els trets a porteria aquesta vegada van ser dominats per Coachella Valley (38-26). Dan Bylsma, head coach dels Firebirds, va fer canvis i va sortir al gel amb Joey Daccord; Ryker Evans, Jimmy Schuldt; Kole Lind, Max McCormick i Alexander True. Per la seva banda, Steve Potvin va modificar també el seu sextet inicial amb Ivan Prosvetov; Steven Kampfer, Michael Kesselring; Colin Theisen, Adam Cracknell i Michael Carcone. Els autors dels gols van ser Jimmy Schuldt, Tye Kartye i Jeremy McKenna per als Firebirds i Colin Theisen, Michael Carcone (2) i Milos Kelemen per als Roadrunners. L’estrella del partit va ser Carcone (2 gols i 1 assistència).

 • Coachella Valley Firebirds – Tucson Roadrunners: 5-1.

Jugat el 23 d’abril a l’Acrisure Arena davant de 7.008 espectadors. Els marcadors parcials van ser 4-0, 0-0 i 1-1. Els trets a porteria van estar igualats (32-32). Esperonats pel seu públic i exigits al màxim per la seva condició de favorits, els Firebirds van canviar la seva defensa i van sortir al gel amb Joey Daccord; Brogan Rafferty, Gustav Olofsson; Kole Lind, Max McCormick i Alexander True. Els Roadrunners, per part seva, intentant repetir la gesta, van jugar amb el mateix equip del G2. Els autors dels gols van ser Ville Petman, Shane Wright, Kole Lind (2) i Tye Kartye per als Firebirds i Adam Cracknell per als Roadrunners. L’estrella del partit va ser Lind (2 gols).

Coachella Firebirds

Veure’s contra les cordes ja als començaments dels playoffs els va anar bé als Firebirds, que van començar a ajustar peces per al que els venia a sobre.

Colorado Eagles vs Ontario Reign: 2-0

S’enfrontaven dos equips separats per molts punts a la classificació, amb els Eagles clars favorits per passar de ronda a l’empara de la seva fidel afició.

 • Colorado Eagles – Ontario Reign: 3-2 (OT).

Jugat el 19 d’abril al Budweiser Events Center davant de 5.089 espectadors. Els marcadors parcials van ser 0-0, 1-2, 1-0 i 1-0. Els trets a porteria van ser dominats per Ontario (21-32). Els Eagles van saltar al gel amb Justus Annunen; Keaton Middleton, Josh Jacobs; Jason Polin, Spencer Smallman i Gustav Rydahl. Els Reign, per la seva banda, van jugar d’inici amb Cal Petersen; Tobie Bisson, Jordan Spence; Tyler Madden, T.J. Tynan i Lias Andersson. Els autors dels gols van ser Charles Hudon, Cedric Paré i Gustav Rydahl per als Eagles i Nate Thompson i Tyrell Goulbourne per als Reign. L’estrella del partit va ser Rydahl, autor del gol de la victòria a la pròrroga.

 • Colorado Eagles – Ontario Reign: 6-4.

Jugat el 21 d’abril al Budweiser Events Center davant de 5.089 espectadors. Els marcadors parcials van ser 1-1, 2-0 i 3-3. Els trets a porteria van tornar a estar clarament dominats per Ontario (26-34). Després de l’ensurt del G1, Greg Cronin, head coach dels Eagles, va modificar la davantera i va sortir d’inici amb Justus Annunen; Keaton Middelton, Josh Jacobs; Callahan Burke, Mikhail Maltsev i Oskar Olausson. Tot i això, el head coach dels Reign, Marco Sturm va mantenir el seu sextet inicial, sens dubte satisfet del rendiment en el primer partit. Els autors dels gols van ser Kale Kessy, Oskar Olausson, Ryan Wagner, Charles Hudon i Cedric Paré (2) per als Eagles i Lias Andersson (2), Aidan Dudas i Nate Thompson per als Reign. L’estrella del partit va ser Olausson (1 gol i 1 assistència).

Colorado Eagles

Va resultar ser una sèrie més igualada del que s’esperava i va quedar clar que els Eagles serien un os dur de rosegar a la següent ronda per als Coachella Valley Firebirds. Cal destacar el balanç global de SOG (47-66), clarament favorable a Ontario.

Abbotsford Canucks vs Bakersfield Condors: 2-0

Molt similar a la sèrie anterior, aquí també els Canucks eren clarament favorits per passar de ronda, a l’empara de la seva afició.

 • Abbotsford Canucks – Bakersfield Condors: 3-0.

Jugat el 19 d’abril a l’Abbotsford Centre. Els marcadors parcials van ser 0-0, 2-0 i 1-0. Els trets a porteria van ser dominats per Abbotsford (30-21). Els Canucks van sortir al gel amb Spencer Martin; Christian Wolanin, Zac Giuttari; Linus Karlsson, Tristen Nielsen i Justin Dowling. Els Condors van començar amb Calvin Pickard; Jason Demers, Cam Dineen; Xavier Bourgault, Brad Malone i Dylan Holloway. Els autors dels gols van ser Nils Höglander, Max Sasson i Jack Rathbone. L’estrella del partit va ser Martin amb les 21 parades.

 • Abbotsford Canucks – Bakersfield Condors: 4-2.

Jugat el 21 d’abril a l’Abbotsford Centre. Els marcadors parcials van ser 0-0, 2-1 i 2-1. Els trets a porteria van ser favorables a Abbotsford (33-28). El head coach dels Canucks, Jeremy Colliton va canviar a tot el sextet inicial, inclòs el porter, i va sortir amb Arturs Silovs; Noah Juulsen, Jett Woo; Max Sasson, Nils Höglander i Kyle Rau. Per part seva, Colin Chaulk, després del shutout del G1, va decidir sortir al gel amb un equip renovat amb Calvin Pickard; Alex Peters, Philip Kemp; Justin Bailey, Greg McKegg i Luke Exposito. Els autors dels gols van ser Jack Rathbone, Brady Keeper, Nils Höglander i John Stevens per als Canucks i James Hamblin i Raphael Lavoie per als Condors. L’estrella del partit va ser Höglander (1 gol i 1 assistència).

Abbotsford Canucks

Es van complir els pronòstics i els Canucks es van plantar sense excessius problemes a les semifinals de divisió.

En el proper article comentarem el que va passar a les semifinals de divisió d’aquesta apassionant lluita per la Calder Cup.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in AHL