Connect with us

LNHH

CH Jaca, de tornada a l’èxit

El CH Jaca va guanyar el doblet de la temporada 2023-2024, lliga i copa. El seu 15è títol de lliga i el 17è de copa. Els aragonesos aconsegueixen repetir doblet tan sols un any després de fer-ho de forma magistral.

Després de passar-se 7 anys sense guanyar el títol de lliga, el Club Hielo Jaca sembla que li ha agafat el gust a guanyar per partida doble. Aquest títol també serà recordat perquè el subcampió de lliga, SD Majadahonda, va posar a punt del precipici el Jaca després de guanyar els dos primers partits de la final i disposar de diverses oportunitats per sumar el seu segon campionat de la LNHH, cosa que finalment no van poder fer .

Foto: Joan Reyes

Els madrilenys van començar la ronda final enduent-se els dos primers xocs a terres aragoneses, podent sentenciar a casa una setmana després, però la cosa no va sortir com s’esperaven i el Jaca va sortir vencedor en les dues trobades, forçant el cinquè xoc de nou a la ciutat pirinenca. El Jaca va aprofitar la seva inèrcia victoriosa per tornar a derrotar el Majadahonda i guanyar el seu segon títol de la LNHH Loteries al fil.

Dos doblets consecutius que consoliden el CH Jaca com el millor club actual a nivell nacional

A la copa disputada a Jaca, els amfitrions van batre el Huarte dissabte i es va tornar a trobar els madrilenys a la final, diumenge. El Majadahonda havia derrotat el Puigcerdà el dia abans a la seva semifinal. De nou els jacetans es van emportar el gat a l’aigua després de guanyar per 6 a 3 a la final, completant el tan desitjat doblet per segon any al fil.

foto RFEDH Rubén Lago

CH Jaca, líder en nombre de lligues?

CH Jaca és el club que més lligues té a les vitrines, amb 15. Però no tothom ho veu igual. A Donostia argumenten que els dos clubs que van existir a la capital guipuscoana, Real Sociedad i Txuri Urdin, són en realitat el mateix club i que entre els dos en sumen 16. 12 del Txuri Urdin i 4 de la Real Sociedad. Una polèmica per ser el club amb més títols de lliga que alimenta la rivalitat. El Puigcerdà i el desaparegut Casco Viejo (abans CH Vizcaya) en tenen 6, el Barça Hoquei Gel 5 i en aquesta maneta de títols hi ha una altra polèmica.

A la dècada dels 80 durant dues temporades no es va disputar competició sènior i les lligues júnior les va guanyar l’entitat barcelonina. Des de la capital catalana es considera que aquests títols són els de màxima categoria i per tant equiparables a la consecució de lliga. El total de títols serien 7 i no 5. El palmarès oficial no comptabilitza aquestes lligues júnior i deixa el global del Barça en 5. 4 per la Reial Sociedad, com ja hem comentat. 2 per Bipolo de Vitoria i un de SH Majadahonda.

La comptabilització, o no, de les lligues júnior són font de desacords

En la copa passa una mica el mateix ambel títols obtinguts les temporades 86-87 i 87-88. El 16è títol de copa aragonès es pot sumar el títol aconseguit en les mateixes circumstàncies que en el Barça sumen les lligues a finals dels 80s, títols disputats amb jugadors de categoria sub20. I de ser així serien 17. D’igual forma el CG Puigcerdà en té 13, un menys de si es comptés l’aconseguit el 1988. 12 pel Txuri Urdin. 6 pel Barça. I la resta repartits entre equips ja desapareguts: 3 Club Alpino Español, 2 Club Alpino Nuria i Casco Viejo Bilbao, 1 Club Hockey Madrid, Atletico de Madrid i CD Bipolo Vitoria.

Més enllà del número de títols guanyats, el Jaca ha fet una temporada per emmarcar que el retorna a dalt de tot de l’hoquei gel espanyol. Amb una base de jugadors de la casa, una de les pedreres més productives de l’estat i una ciutat petita però volcada amb el seu esport rei, el CH Jaca ha passat unes temporades de reconstrucció sobretot després de patir dificultats econòmiques. L’entitat aragonesa, gràcies als seus socis i simpatitzants ha recuperat el protagonisme amb la seva ràsbia característica.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in LNHH