Connect with us

NHL

Una gran oportunitat perduda pels EUA

La no participació dels jugadors de l’NHL en els passats jocs olímpics d’hivern va caure com una gerra d’aigua freda a totes les seleccions participants, però per a una va ser una gran oportunitat perduda atesa la qualitat del planter que podien presentar en aquesta competició: els EUA.

És veritat que altres combinats com Canadà, Rússia, Suècia, Finlàndia, Rep. Txeca, Alemanya, Suïssa, Eslovàquia, també es van veure afectats de forma molt significativa, però per als nord-americans podia significar trencar la sequera olímpica que ja acumula més de 40 anys d’antiguitat. En aquest article intentarem aportar els arguments més destacats sobre el perquè l’absència de la millor lliga del món a l’esdeveniment olímpic va afectar i molt les opcions americanes, minvant la que hauria significat una oportunitat d’or per alçar-se campions.

10 raons que certifiquen la ‘oportunitat perduda’

  • Un atac demolidor

Una de les facetes on els nord-americans estan sobresortint més és en l’aspecte golejador, al final de la campanya 2021/22, onze dels 23 primers classificats (del 20 al 23 van acabar empatats a 37 gols) en quant a golejadors es refereix a l’NHL van ser del país de les barres i estrelles, tres (Matthews – 60, Kreider – 52 i Connor – 47) entre els sis primers.

Aquest domini de cara a porta hauria estat un dels puntals al combinat americà en els passats JJOO, estant a un nivell en aquest aspecte digne de les millors seleccions canadenques i russes.

Matthews, Kreider i DeBrincat | nhl.com
  • Auston Matthews

L’oriünd d’Arizona, encara que nascut a Califòrnia, es troba en un estat de forma hockystíca (gran protagonista dels premis individuals d’aquest curs 2021/22) digna d’admirar, el seu talent es fa visible dia a dia i aconsegueix transmetre una gran ambició guanyadora entre els seus companys i seguidors, fent-lo ja un dels millors jugadors del planeta. Sens dubte hauria estat un dels líders de la selecció nord-americana.

Matthews | nhl.com
  • Adam Fox

Un gran equip necessita un líder també a la defensa i actualment els EUA tenen una immensa figura a la rereguarda, es tracta d’Adam Fox, el qual va ser el guanyador del trofeu Norris al millor defensor de la lliga al curs 2020/21. Aquest any ha seguit a un gran nivell, registrant una mitjana anotadora de més d’un punt per partit (74 punts en 78 partits), havent arribat en un gran estat de forma als Jocs.

Fox | nhl.com
  • Tirada entre la fanaticada esportiva

Els JJOO sempre són un bon aparador (obté unes bones audiències televisives) per vendre l’hoquei gel a consumidors menys donats a seguir l’NHL de manera habitual, arribant molts a conèixer aquest esport per primera vegada. Amb la plantilla carregada de talent que segurament haguessin portat els nord-americans a Beijing, el producte tenia guisats de convertir-se en un gran aparador per a l’NHL i l’hoquei en general. Una autèntica llàstima.

  • Kyle Connor

El davanter dels Winnipeg Jets ha explotat definitivament durant aquesta passada campanya, sent el líder anotador de la franquícia canadenca i un dels millors golejadors de la lliga. El seu joc ha anat millorant amb els anys i després d’unes campanyes superant els 30 gols, aquesta temporada 2021/22 s’ha acostat a la cinquantena (47) de dianes. Un altre dels jugadors que el seu excel·lent joc hauria coincidit amb els Jocs.

Connor | nhl.com
  • Un bon trio de porters

Tot gran conjunt d’hoquei gel es forja des de la porteria i actualment tres grans arquers tenien molts números d’haver guardat la porteria nord-americana. Aquest trio hauria estat format, segurament, per Connor Hellebuyck, John Gibson i Thatcher Demko, goalies estrelles de l’NHL i que res haurien d’envejar dels seus col·legues d’altres països. Com a possible relleu d’aquests tres apareixeria Jeremy Swayman, el porter dels Bruins i posseïdor d’un percentatge en aturades del 92,6%.

Hellebuyck | nhl.com
  • Patrick Kane

El veterà jugador de Chicago ha aconseguit una magnífica maduresa en el seu joc que hauria coincidit amb la celebració dels Jocs, el seu joc, el que millora substancialment als seus companys de línia, un clar exemple seria DeBrincat (abans ja esmentat com un dels millors golejadors actuals), hauria estat el de l’estrella rutilant d’anys de bons números a la lliga. El líder entre els líders.

Kane | nhl.com
  • Una gran rereguarda a part de Fox

La defensa no la pot portar només un gran nom, actualment els defensors nascuts als Estats Units tenen un paper rellevant en diverses franquícies i a part de Fox als Rangers diversos jugadors sobresurten entre els millors de la lliga. Aquí apareixerien noms com els de John Carlson, Charlie McAvoy i Quinn Hughes per dir-ne alguns dels més destacats. S’hauria format una gran rereguarda en cas d’haver anat els NHL als jocs.

Carlson | NoVa Caps
  • Johnny Gaudreau

El natural de l’estat de New Jersey s’ha retrobat amb el seu joc i de nou estava punts a un ritme com no es veia des de tres cursos enrere, finalment va finalitzar amb 115 punts igualat al segon lloc anotador amb Jonathan Huberdeau, sent un dels líders de la gran temporada dels Calgary Flames. Al combinat nord-americà li hauria vingut de perles un ‘Johnny Hockey’ al nivell dels millors de la lliga.

Gaudreau | sportsnet
  • J.T. Miller

Un altre veterà de la lliga que s’ha sortit (99 punts) en aquesta campanya 2021/22, el d’Ohio ha viscut la seva temporada amb una mitjana anotadora més gran per partit de tota la seva carrera, cosa que de nou el combinat americà s’hauria beneficiat en un excel·lent rol de centre en la tercera o quarta línia. En definitiva, un altre jugador que segurament ja no disposarà (a causa de la seva edat) d’una nova finestra per anar als Jocs però que hi era, i està, tenint un gran any olímpic.

Miller | Daily Hive

Aquestes han estat 10 raons (de moltes més) per les quals la selecció d’USA ha desaprofitat una gran oportunitat per lluitar per l’or olímpic amb un grandiós roster al seu servei, excel·lents jugadors que arribaven a la seva plenitud de facultats juntament amb altres que despuntaven de manera més puntual però que ho feien en el moment adequat. Tocarà esperar per comprovar si els nord-americans aconsegueixen armar de cara al 2026 un combinat al nivell que hagués estat el del 2022.

Et pot interessar…

More in NHL