Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Edmonton Oilers

Els logos de la NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Oilers han tingut set logos principals des de la seva creació al 1971 però sense gaires canvis en el disseny

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Edmonton Oilers, la franquícia ubicada a la província canadenca d’Alberta i dominadora de l’NHL a mitjans i finals dels anys vuitanta, els que ocuparan el protagonisme de l’article.

Quan la WHA va ser absorbida per l’NHL, els d’Alberta entrarien a la lliga i aviat passarien a la història recordats pel seu pas triomfal a finals de la dècada dels 80, aquests estarien capitanejats per una excel·lent generació de jugadors els quals molts d’ells van ser inclosos al Saló de la fama una vegada retirats.

  • 1972 – 1973

Edmonton va començar el seu camí pel gel a la WHA (World Hockey Association) sota el nom d’Alberta Oilers, aquí presentaria un logotip (encara l’actual) dominat per un gran cercle blau marí amb la paraula ‘Oilers’ a l’interior dominant la zona baixa i centre de l’emblema i una gota d’oli (petroli) taronja a la part de dalt.

  • 1973 – 1979

Els petrolers deixarien enrere el nom d’Alberta i incorporarien Edmonton en al seu lloc, només una temporada després de començar a competir al gel. El logotip es veuria lleument afectat per aquest canvi, els colors s’enfosquirien una mica, gairebé de forma indetectable. .

  • 1979 – 1986

L’escut en general no patiria variacions però si la paleta de colors, ara de forma més evident, enfosquint-ho de forma general. Tant el blau com el taronja tindrien un aspecte més definit.

  • 1986 – 1996

Deu anys després de l’última modificació, de nou els Oilers decidirien retocar el logotip principal sense danyar-ne l’aspecte. El color blau, tant del cercle com de la paraula Oilers, passaria a tenir un to més clar mentre que la gota d’oli (petroli) taronja tindria un color taronja més “viu”.

  • 1996 – 2011

A mitjans de la dècada dels noranta el logotip patiria el canvi més significatiu de tots, la paleta de colors tornaria a canviar però ara amb l’afegit d’un cercle vermell al voltant de tot l’escut. La gota d’oli taronja passaria a ser de color daurat o ataronjat molt apagat, igual que les tonalitats blaves, les quals semblarien molt apagades en comparació amb versions anteriors.

  • 2011 – 2017

A principis de la segona dècada del segle XXI, Edmonton adoptaria una versió molt semblant a l’original de la franquícia, el logotip de nou veuria retocada molt lleugerament la paleta de colors. El cercle vermell desapareixeria de forma definitiva, aspecte que mai va captivar als aficionats dels Oilers.

  • 2017 – actualitat

Fa relativament poc, els d’Alberta decidirien de nou variar els colors de l’escut. El blau passaria a enfosquir-se com la tonalitat utilitzada entre el 1996 i el 2011, però aquesta vegada no estaria present el cercle vermell com en aquella versió. La gota d’oli (petroli) taronja no patiria un canvi gaire evident. En definitiva, el logotip d’Edmonton ha variat moltes vegades al llarg de la seva història però sempre mantenint l’essència clàssica, únicament amb canvis a la paleta de colors del mateix, sent un dels emblemes reconeixible amb el pas dels anys.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos