Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: New York Rangers

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

La franquícia de Manhattan ha tingut 8 versions diferents del seu mític logo, canviant aspectes generals del mateix però seguint sempre la mateixa idea original

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els New York Rangers, equip ubicat al cor de Manhattan i membre original de la lliga, els que ocuparan el gruix de l’article.

A prop de complir el seu centenari, la franquícia dels Rangers ha aconseguit emportar-se a les seves vitrines quatre Stanley Cups, l’última al 1994. Normalment les graderies del Madison Square Garden presenten un aspecte fantàstic, sent el més normal que s’acabin venent les entrades disponibles; tot això els fa un dels equips esportius americans més importants dins de les grans lligues.

1927 – 1935

Els Rangers es van presentar en societat utilitzant un logotip molt similar al dels seus rivals de ciutat, els New York Americans, aquest escut marcaria les pautes a seguir per a la resta de la vida de la franquícia. Els colors de la bandera nord-americana, blau, vermell i blanc, serien els escollits per pintar l’emblema, el qual contenia el nom de la ciutat a dalt del tot i el de la franquícia en diagonal al centre, totes dues paraules en blanc.

1936 – 1947

Després d’uns anys en competició, l’equip novaiorquès retocaria lleugerament el logotip, primer afegiria una línia blava a tot l’exterior de l’escut, a més d’enfosquir la paleta de colors, buscant un toc més ‘noble’ en general; la marca ‘Rangers’ passaria a escriure’s en color vermell en comptes del blanc original.

1947 – 1952

Després de 20 anys en lliça, els Rangers afegirien un nou canvi més profund al seu logotip principal, el qual ara passava a ser més rectangular, similar a l’utilitzat actualment. La paleta de colors general continuaria inamovible respecte a la versió anterior.

1953 – 1967

Els de Manhattan seguien provant noves combinacions en quant a la forma de l’escut, de nou semblaven abandonar el concepte més rectangular (almenys a la part més exterior de l’escut), donant una major sensació de lleugeresa sobretot a les zones triangulades vermella i blanca , les quals no tenien el vorejat tan marcat com en altres dissenys utilitzats dècades enrere.

1968 – 1970

A finals dels anys 60, el contorn general rectangular s’imposaria novament, sent una versió menys polida que l’actual. El nom de la franquícia, sempre present, guanyava en volum i com originalment estava escrita tota en blanc, fins i tot la paraula ‘Rangers’, la qual portava des de 1936 impresa en vermell.

1971 – 1977

Després de dos anys, els Rangers tornarien a modificar el seu emblema, aquesta vegada li donarien l’aspecte que ha arribat fins avui. La vorejada exterior s’estilitzava una mica respecte a la versió anterior, a més la tipografia de la marca variaria juntament amb la mida de la mateixa. Els colors seguirien foscos.

1978 – 1998

A finals de la dècada dels 70, els de Nova York tornarien a la paleta de colors original del 1926, molt més clara i brillant que la que venien utilitzant des del 1936; la resta seguiria igual, mida i font de les lletres juntament amb la forma de l’escut.

1999 – Actualitat

20 anys sense retocar res i amb la imminent arribada del segle XXI, els Rangers tornarien a modificar la paleta de colors, enfosquint-la de forma lleugera, res a veure amb les tonalitats utilitzades des del 1936 fins al 1978. L’aspecte general del logo ja porta més de mig segle en actiu, passant a ser un dels que estan aguantant millor el pas dels lustres de tota l’NHL.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos