Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: New Jersey Devils

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els de Newark han tingut quatre logos des de la seva arribada a New Jersey, encara que és la mateixa versió acolorida diferent

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els New Jersey Devils, conjunt que juga els seus partits com a local a Newark, a l’altra banda del riu Hudson,  els que ocuparan el gruix de l’article.

La franquícia dels Devils començaria el seu camí a l’NHL sent coneguts com els Scouts, els quals jugaven a Kansas City, més endavant es mudarien durant sis campanyes a Denver, allà van formar els Colorado Rockies. A mitjans dels anys 80 se n’anirien a la costa Est, donant vida, ara sí, als New Jersey Devils, durant aquests anys aconseguirien guanyar l’Stanley Cup fins a tres vegades.

1974 – 1976

A mitjans dels anys 70, l’NHL s’expandiria pel mig oest dels EUA i formaria els Kansas City Scouts. El logotip representava un nadiu americà (Sioux) muntat a cavall en mode guaita de color blau i blanc, just al costat apareixien les lletres KC de groc en clara referència a la ciutat de Kansas City; tot això envoltat del característic cercle present en molts més emblemes de franquícies d’hoquei gel, en aquest cas era vermell.

1976 – 1982

Només dos anys aguantarien els Scouts a Missouri, reubicant-se a la ciutat de Denver per passar a ser els Rockies. Bàsicament, l’escut estaria format per la bandera de l’estat de Colorado dins d’una muntanya (en honor a les hiper conegudes muntanyes rocoses). D’aquesta manera, el nom de l’equip es veia traslladat literalment al logotip en qüestió. Aquest emblema ha estat recuperat (similar i amb diferent color) pels actuals Avalanche per utilitzar-lo de forma ocasional a la seva tercera equipació.

1982 – 1986

Després de vagar per la conferència Oest durant vuit cursos, la franquícia es traslladaria a l’Est per recalar on seria casa seva fins avui, l’estat de Nova Jersey. El seu primer i únic logotip fins a la data (pel que fa a la forma) estaria format per una conjunció de les lletres ‘N’ i ‘J’ (en referència a les inicials del nom de l’estat) de color vermell vorejades finament per una línia verda; el toc distintiu radicava als dos extrems de la ‘J’, els quals acabaven en unes banyes i cua de diable, criatura mística molt relacionada amb la zona i que donava nom a l’equip. Un gran cercle verd completava el disseny del logotip.

1986 – 1992

Després de sis anys en lliça, els Devils decidirien canviar lleugerament els colors de l’escut, ara, tant el verd com el vermell perdien intensitat i brillantor en comparació amb la versió original a New Jersey. La forma en si no canviaria gens ni mica.

1992 – 1999

Entrats a la dècada dels noranta, la franquícia de Newark s’embarcaria en un canvi de color, apartaria el verd característic de la franquícia per abraçar el negre (cosa habitual en aquells anys a l’hoquei gel); aquest ocuparia el lloc tant al vorejat de les lletres NJ com del cercle exterior. El vermell en si, tornava a agafar més intensitat, apropant-se a l’utilitzat en els primers anys després de la reubicació procedent de Colorado.

1999 – Actualitat

Prop de començar el segle XXI, els Devils tornarien a retocar la tonalitat dels colors utilitzats al seu famós logo. Aquesta vegada, el vermell s’enfosquia, donant un aspecte general més sòlid; tot i així, el disseny seguiria intacte, sent avui dia un dels emblemes de l’NHL que millor estan passant el pas dels anys sense necessitat de modificar la forma amb a una actualització.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos