Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: Carolina Hurricanes

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els de Raleigh han tingut cinc logos principals, tres dels quals encara sent coneguts com els Whalers

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Carolina Hurricanes, equip posseïdor d’una copa Stanley, els que ocuparan el gruix de l’article.

Després d’uns primers anys convulsos a la ciutat de Raleigh després de la seva marxa de Hartford, els Canes anirien consolidant-se entre la seva nova parròquia no sense rebre constantment crítiques per part de sectors menys donats a l’expansió de la lliga per zones teòricament menys habituades a la pràctica de l’hoquei gel. A dia d’avui, l’ambient a les grades del pavelló és un dels més calorosos i animats de tota l’NHL.

1973 – 1979

La franquícia dels Canes va començar el seu camí al gel estan ubicada a Boston, jugant a l’WHA i sent coneguda com els New England Whalers. El seu escut era circular amb un bordó exterior representat per una corda marinera verda, al seu interior apareixia el nom complet de l’equip en negre sobre un fons blanc. Al mig apareixia un nou cercle verd interior el qual mostrava una ‘W’ en referència als Whalers; com a detall final destacava un arpó situat a l’equador del logotip.

1980 – 1992

A finals dels 70 i principis dels 80, els Whalers es trobaven ja a la ciutat de Hartford llestos per prendre part a l’NHL. Aquesta situació propiciaria un canvi de logo, el qual s’acabaria convertint en un dels més venerats per part de l’afició a l’hoquei gel al llarg dels anys. La ‘W’ seguia present però ara disposava d’un ‘barret’ a manera de cua de balena, l’espai que deixaven aquestes dues siluetes formava la lletra ‘H’ en clara al·lusió a la ciutat de Hartford. Els colors dominants eren el verd i el blau, amb el blanc emplenant els buits.

1993 – 1997

De ple a la dècada dels 90, Hartford decidiria modificar el seu icònic logo, el canvi únicament reduiria lleugerament la mida de la ‘W’ i la cua de balena, substituint el blanc interior pel gris que també s’estenia al voltant de tot l’escut. Tot i així, l’aspecte general continuava generant adeptes.

1998 – 1999

A finals dels anys noranta, la franquícia dels Whalers es mouria d’estat per anar-se’n a Carolina del Nord, més concretament a la ciutat de Raleigh i formar els Hurricanes. El seu logo inicial estaria format per una espiral vermella, negra i blanca amb un puck al seu interior, simulant l’ull d’un huracà; succés meteorològic devastador i desgraciadament comú a Carolina. Aquest seria el punt de partida del tercer canvi de ciutat de l’equip, començant primer a Boston, per després anar-se’n a Hartford i acabar a Raleigh.

2000 – actualitat

Al cap d’uns pocs anys, coincidint amb l’arribada del segle XXI, els Canes modificarien l’acoloriment del seu escut, passant-ho a unes tonalitats molt més brillants juntament amb una lleugera modificació de l’espiral blanc interior. Igual que a la versió inaugural, el logotip disposaria d’un vorejat gris a tot el seu exterior.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos