Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: Arizona Coyotes

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Coyotes, des de la seva arribada a Arizona, han tingut dos logos principals repartits en cinc versions diferents

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Arizona Coyotes, equip del sud-oest dels EUA el qual mai no ha pogut guanyar l’Stanley cup,  els que ocuparan el gruix de l’article.

A mitjans de la dècada dels noranta, els Winnipeg Jets abandonarien Canadà per instal·lar-se a Phoenix i passar a ser els Coyotes, en aquest article no es contemplaran els logos dels Jets originals, els quals estan units a la publicació relacionada amb els Jets actuals , unint en un sol text tota la informació relacionada amb els logotips de Winnipeg.

1996 – 1999

Després d’aterrar a Phoenix, la franquícia canviaria radicalment d’emblema i presentaria un logotip totalment nou, aquest presentava un coiot de peu, amb patins i estic en mà llest per a l’acció. El seu disseny estava inspirat en l’art popular local anomenat Kachina i venia amb una combinació de colors molt trencadora per a l’època, el grana, verd, blau, marró (pel pelatge) i blanc feien les delícies dels fans de l’equip. A sota del tot, apareixia el nom complet de la franquícia: Phoenix Coyotes.

1999 – 2003

Després de tres anys a Arizona, els Coyotes introduirien el primer canvi en el seu logo principal, aquest deixava enrere el nom de l’equip, passant a ser protagonista absolut de l’escut el coiot vestit amb la vestimenta Kachina, la qual tenia una mitja lluna decreixent al pit. La imatge s’engrandiria alhora que també abrillantaria la seva paleta de colors.

2003 – 2014

A principis del segle XXI, la franquícia cercaria una nova identitat i abandonaria completament l’estil Kachina tan peculiar com personal. Ara només apareixia un cap de coiot udolant de color grana i blanc amb algun ombreig negre. Aquesta modificació tan evident buscava donar una sensació de ‘serietat’ a l’equip en uns anys on els contraris a l’ampliació de conjunts en zones menys comunes per a la pràctica de l’hoquei gel dissentien i avorrien els logos menys tradicionals, seria el cas dels Coyotess com també el dels Mighty Ducks, per posar un altre exemple de crítiques d’alguns sectors de fans.

2014 – 2021

La franquícia canviaria el seu nom de Phoenix Coyotes a Arizona Coyotes, aquesta petita modificació de la marca vindria acompanyat d’un enfosquiment del logotip, en aquest cas el color grana seria l’únic afectat, tota la resta seguiria igual.

2021 – Actualitat

Amb el pas dels anys, la tendència a recuperar i elogiar els escuts creats durant els noranta es posaria de moda, en el seu cas, els Coyotes feia uns cursos que havien començat a tornar a introduir el seu logo clàssic (l’utilitzat entre 1999 i 2003). Al 2021 farien el gran pas, ja molt demandat pels seus fans, i el logotip estil Kachina (ara acceptat del tot) substituiria el ‘coiot udolador’ i tornaria a ser la cara visible de la franquícia de l’estat d’Arizona.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos