Connect with us

Història

La Stanley Cup (II): celebracions

Ja tenim guanyador a l’NHL aquesta temporada i els Florida Panthers s’han coronat campions de l’Stanley Cup per primera vegada a la seva història. Ara toquen les celebracions pertinents, ofrenes a Sunrise i voltants, de nou al sant grial de l’NHL li espera un altre estiu de viatges i celebracions amb cada jugador de la plantilla que podrà passar un dia sencer amb la copa.

En aquesta segona part us explicarem les que considerem les celebracions més famoses tant a nivell d’equip com a nivell individual.

Algunes celebracions molt ‘curioses’

Algunes són oficials i n’hem pogut saber al llarg dels anys, d’altres són “llegendes urbanes” però mai confirmades al 100%. Això sí, ja podem dir amb certesa que els de Colorado han aconseguit el rècord de fer malbé més ràpidament l’Stanley Cup al donar-li Nicolas Aube un cop contra el terra a l’hora de posar per a la foto amb l’equip.

  • 1924: Els Montreal Canadiens es deixen l’Stanley a la carretera

Després de guanyar l’Stanley Cup al 1924, l’equip del Canadà que es dirigia a un esdeveniment a casa de l’amo de l’equip, va tenir un contratemps a la carretera en patir una punxada en una de les rodes de l’autobús on l’equip viatjava. Pel que sembla, mentre es reparava la punxada, el jugador canadenc Sprague Cleghorn, va baixar el trofeu a la carretera i el va posar a la cuneta. Tot seguit i després d’arreglar l’avaria, l’equip va pujar a l’autobús de camí cap a l’esdeveniment, però sense la copa que havia quedat abandonada a la carretera. Després d’arribar a casa de Leo Dandurand, propietari de l’equip en aquella època, es van adonar que la copa no estava amb ells i van haver de tornar-hi una hora després. Per sort allà seguia.

Els Montreal Canadiens de 1924 | hockeygods.com
  • 1987: Edmonton Oilers, Mark Messier i el club de striptease

Estem davant d’una de les llegendes urbanes de les celebracions. Els Oilers guanyaven l’Stanley als Philadelphia Flyers. Aquesta era la tercera Copa que Messier guanyava amb Edmonton. Després vindrien dues més i una tercera amb els NY Rangers. Però la de 1987 va ser sonada ja que Mark va portar l’Stanley a un club de Striptease de la seva ciutat natal, el Forum Inn, ubicat a la 11845 Wayne Gretzky Drive Northwest a Edmonton.

Mark Messier va portar l’Stanley cup a un club de Striptease de la seva ciutat natal

Les bones llengües parlen que només va ser una anècdota de celebració, les males parlen que Messier va posar la copa a l’escenari i la va deixar unes quantes hores mentre les ballarines feien la feina amb l’Stanley com a convidada i els clients de local bevien dins d’ella .

Messier va ser protagonista al gel i fora | TSN
  • 1994: New York Rangers, Ed Olczyk i el Derby de Kentucky

L’NHL té un protector durant tot l’any per a l’Stanley des de 1991. Els Pittsburgh Penguins al 1993 van posar la tradició que cada jugador passés 24h amb el trofeu i va ser el 1994 quan l’NHL va decidir que el guardià de la copa, viatgés a cada esdeveniment de cada jugador. El motiu? a la celebració dels New York Rangers del 1994, Ed Olczyk va portar el trofeu al famós Derby de Kentucky on pel que sembla va deixar que el cavall guanyador, Go for Gin s’alimentés des de la copa.

Ed Olczyk segueix negant que hi hagués menjar dins de la Copa | legendsrevealed.com
  • 1996: Colorado Avalanche; Sylvain Lefebvre bateja la seva filla a la Copa Stanley

No totes les celebracions són polèmiques, per sort la gran majoria freguen la normalitat i en alguns casos els religiós, com va passar amb Lefebvre i el baptisme de la seva filla. Encara que anys després diversos jugadors, com per exemple Tomas Holmstrom en guanyar l’Stanley amb els Detroit Red Wings, que va decidir batejar la seva filla usant el trofeu a la seva terra natal (Suècia), va ser Lefebvre el pioner a celebrar així ser campió de l’NHL celebrant el baptisme de la seva filla amb la Copa.

Anys més tard, jugadors dels Pens van seguir l’exemple de Lefebvre | NBC

A partir d’aquí fins a l’actualitat s’han donat una multitud d’anècdotes relacionades amb les celebracions personals dels jugadors i l’Stanley Cup, cosa que amb el pas del temps se’ls aniran sumant noves situacions curioses a les quatre abans relatades, deixant segurament de ser les més diverses realitzades.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història