Connect with us

NHL

El món al revés: nord-americans liderant franquícies canadenques

La història de l’NHL ha estat marcada per un clar domini dels jugadors canadencs, fins i tot a les millors plantilles dels equips nord-americans en general els que portaven la batuta de l’equip eren els nascuts al país de la fulla d’auró, però tot això sembla que està canviant. Actualment hi ha set franquícies ubicades al gran nord, Canadà, i com si el món s’hagués girat al revés, la gran majoria tenen en comú tenir jugadors estatunidencs ocupant llocs de molta importància entre els seus respectius rosters.

Toronto Maple Leafs

L’equip d’Ontario té només quatre jugadors nord-americans entre les seves files però dos ocupen uns rols molt destacats, el primer seria Auston Matthews, el d’Arizona és un dels millors jugadors de tota l’NHL i en aquest curs ha estat el primer a arribar als 40 gols anotats, en definitiva, la cara visible de la franquícia.

El segon seria Jack Campbell, porter titular dels Leafs i encarregat màxim de mantenir la porteria tan lluny com sigui possible de la polèmica, una cosa difícil amb una premsa de Toronto molt a sobre de l’equip.

Matthews i Campbell | peterborough examiner

Montreal Canadiens

Els Quebecois tenen fins a vuit americans en nòmina, d’aquests dos són especialment importants. D’una banda està Cole Caufield, el jove davanter és una de les grans promeses de l’hoquei gel estatunidencs a més de ser una de les esperances dels Habs de cara a un futur a mig/llarg termini. Després estaria Jeff Petry, el defensa ja és un veterà de la lliga però segueix sent un dels defensors més destacats de la rereguarda de Montreal.

Caufield i Petry | nhl.com

Winnipeg Jets

Els de Manitoba posseeixen nou jugadors nascuts al país de les barres i estrelles, tres són molt importants per a l’equip. Blake Wheeler apareix primer com el capità, a més d’aquest immens rol també és un dels puntals ofensius de l’equip. Seguidament hi ha Kyle Connor, el davanter s’està marcant un any extraordinari a nivell ofensiu, el millor en aquesta faceta de l’equip.

I finalment però no menys destacat, hi ha Connor Hellebuyck, l’arquer titular dels Jets i un dels millors porters de tota la lliga.

Connor i Wheeler | Winnipeg Jets

Vancouver Canucks

Els Canucks tenen sis estatunidencs al roster, però gairebé la majoria són d’una vàlua molt gran. El primer seria J.T. Miller, el davanter està fent un curs espectacular, sent un dels millors puntuadors de tota l’NHL. Després apareixeria Quinn Hughes, un dels millors defensors joves de la lliga, el qual ha d’aportar moltes alegries a la franquícia de la Columbia britànica.

En porteria estaria Thatcher Demko, una de les grans promeses (ja realitat) de l’hoquei gel nord-americà sota tubs, per acabar anirien dos davanters de gran qualitat, Brock Boeser i Conor Garland.

Miller i Boeser | hockeyfeed

Calgary Flames

Sis nord-americans formen part dels Flames, de tots ells, dos són autèntics puntals del conjunt d’Alberta. Primer apareixeria la màxima estrella i autèntic portent ofensiu de l’equip, Johnny Gaudreau, el de Nova Jersey està cursant una temporada al nivell dels millors de la lliga. Després també estaria Matthew Tkachuk, baluard de Calgary i peça indispensable per afrontar el futur amb garanties.

Una mica més lluny dels dos esmentats estaria Blake Coleman, notable davanter en diverses facetes de l’equip.

Gaudreau i Tkachuk | daily hive

Ottawa Senators

Fins a set estatunidencs omplen la plantilla dels Sens però sens dubte un és el més destacat, es tracta de Brady Tkachuk, actual capità de la franquícia capitalina canadenca i un dels estendards de l’equip. Menys destacat a dia d’avui però de suma importància de cara al futur, es tractaria de Shane Pinto, davanter de 21 anys i amb molta qualitat a les seves mans.

Tkachuk | nhlpa.com

Edmonton Oilers

Els Oilers serien l’excepció que confirma la regla, en el seu cas només té tres nord-americans (Yamamoto és el més important) en plantilla i cap d’ells ocupa un lloc destacat entre l’escalafó en importància de l’equip, el qual aquest sí, segueix dominat per jugadors canadencs i un alemany.

Yamamoto | oilersnation

Et pot interessar…

More in NHL