Connect with us

NHL

Curiositats linials

Pels entrenadors hi ha molts maldecaps a l’hora de gestionar un equip. Un dels més importants des que es fan càrrec de la plantilla és la confecció de les línies. Podríem caure en l’error de pensar que només existeix aquest repte quan aterren a l’equip per primera vegada. Això passa cada pretemporada, inclús durant la mateixa campanya en joc.

Dins de cada apartat estadístic hi ha èxits i fracassos, veiem, en aquest cas, qui lidera les següents taules:

Parella defensiva amb menys gols encaixats (>250 min)

gettyimages,com

Ekman-Larsson – Myers han encaixat sis gols en 30 partits i la parella Pettersson – Marino dels Penguins ha encaixat només quatre gols en el que va de temporada, coincidint al gel en 25 enfrontaments.

Parella defensiva amb més gols anotats amb ells a pista (>250 min)

gettyimages.com

Ekblad (que està a un nivell incommensurable) i Weegar han participat en 26 gols en 30 partits. Els mateixos que Victor Hedman i Jan Rutta en 32 duels amb els Tampa Bay.

Parella defensiva amb més gols encaixats (>250min)

Sharks can't hold off Golden Knights
sanfranciscochronicle.com

Ferraro – Burns han sortit fotografiats a 25 gols en 31 partits. Sanheim i Ristolainen de Flyers els persegueixen amb 22 gols encaixats en 29 matchs. Un altre punt a tenir en compte és que el dúo dels Sharks és la parella que més minuts juga de tota la lliga tal i com veurem més endavant.

Parella defensiva amb menys gols anotats amb ells a pista (>250min)

gettyimages.com

Mccabe – Murphy de Blackhawks no són capaços de participar en jugades d’anotació. En 27 partits només han presenciat quatre gols des del gel. Zadorov – Gudbranson de Flames van a un ritme similar amb set gols en 22 partits.

Parella defensiva que més minuts juga

Taiwan news

Comentat fa un moment, Brent Burns i Mario Ferraro és la dupla actual amb major minutatge als seus patins.

Ferraro – Burns 543′

Lindholm – Drysdale 519′

Fowler – Manson 491′ (curiós que dues de les tres parelles amb més càrrega al gel, siguin del mateix equip. En quin lloc deixa això a la tercera línia d’Anaheim?)

Morrissey – Schmidt 491′

Miller – Trouba 462′

Ekblad – Weegar 461′

Línia ofensiva amb més minuts (>150min)

gettyimages.com

Tkachuk – Lindholm – Gaudreau, de Calgary, es la línia amb més minuts a pista amb 350′. Els segueix la formació de Washington Ovechkin – Kuznetsov – Wilson amb 280′ i la formada per Aston-Reese – Blueger – Mcginn dels Penguins amb 266′.

Línia ofensiva amb més gols anotats amb ells a pista (>100min)

gettyimages.com

Repeteix el triplet de Flames, Tkachuk – Lindholm – Gaudreau amb 22 gols amb ells a pista. Seguit dels també mencionats fa un moment Oveckin – Kuznetsov – Wilson dels Capitals amb 21. I en tercera posició hi trobem la L1 dels Senators amb l’altre Tkachuk – Norris – Batherson amb 19.

Línia ofensiva amb menys gols encaixats amb ells a pista (>100min)

gettyimages.com

Hi ha quatre línies que després de més de 100 minuts a pista junts, no han encaixat ni un gol.

  • Pearson – Horvat – Hoglander (Vancouver Canucks)
  • Mangiapane – Backlund – Coleman (Calgary Flames)
  • Zucker – Rodrigues – Kapanen (Pittsburgh Penguins)
  • Greenway – Eriksson Ek – Foligno (Minnesota Wild)

Línia ofensiva amb més tirs a porteria realitzats (>100min)

gettyimages.com

Sens dubte la línia de Calgary, formada per Tkachuk – Lindholm – Gaudreau s’està revelant com una de les millors d’aquests primers mesos de competició, liderant -també- aquest apartat estadístic. Han tirat 399 vegades a porta.

En segona posició hi trobem la Perfect Line de Boston amb Marchand – Bergeron – Pastrnak amb 300 tirs. I en tercer lloc la L1 de Vegas amb Marchessault – Karlsson – Smith amb 234.

Veient que hi ha més de 150 tirs de diferència entre la primera i la tercera línia classificada, podem posar en perspectiva la perillositat i tromba ofensiva que infligeix la L1 de Calgary als seus rivals.

Són dades rellevants per entendre el joc? Segurament no.

Les estadístiques reflexen la realitat? No sempre.

Tot i així, parar-se a analitzar aquest tipus de dades ajuda a posar una mica més en situació les sinèrgies i realitats dels equips.

Et pot interessar…

More in NHL