Connect with us

NHL

Audiències TV temporada regular i playoffs 2022/23

Tot i que a mitja temporada els números portaven mals auguris, finalment les xifres s’anirien posant al seu lloc esperat.

Després de donar la carpetada definitiva a la temporada amb el triomf de Vegas sobre Florida i tots els esdeveniments ja celebrats, és una gran ocasió per presentar, examinar, posar en context i explicar les xifres d’audiència (estatunidenques) que s’han recollit durant aquest passat curs 2022/23.

Aquest curs era el segon del nou contracte televisiu que l’NHL havia signat amb ESPN/ABC i TNT, en les quals les dues cadenes s’anirien tornant diversos dels esdeveniments més importants de la lliga, llegiu el Winter Classic, l’All Star o la Final de l’Stanley Cup per posar-ne tres exemples destacats.

Aquesta pasada temporada van pujar un 3% els TV ratings respecte al curs anterior tenint en compte només els partits exclusius

Cal tenir en compte que les xifres proporcionades són únicament basades en dades a nivell nacional, no computant les emissions en cadenes regionals, restant aquestes un bon nombre de teleespectadors en cas d’existir el famós Blackout als abans esmentats canals ESPN/ABC i TNT . Un exemple ràpid de partit amb Blackout es podria trobar en algun dels Bruins retransmès per TNT a nivell nacional però sense exclusivitat a tot el territori, deixant la zona de Boston per a la cadena estatal NESN, així les xifres collides a Boston i voltants no es sumarien a les generals de TNT, donant una sensació errònia de menor quantitat de teleespectadors que les que en realitat haurien seguit el xoc en qüestió.

Partit de temporada regular entre Boston i New York | New York Post

Temporada regular

A mitjans de campanya es van publicar unes dades realment preocupants però que posades en context i amb l’explicació correcta, la majoria de casos residien en la manca d’exclusivitat i la no entrada encara de la cadena generalista ABC fins ben passat l’equador de la temporada. Finalment i després del pas dels mesos, l’alarma entre alguns sectors de fans s’aniria apagant ja que les xifres totals posades en context millorarien les recollides el 2022/23.

Xifres totals teleespectadors: 454,000 (112 partits)

  • Exclusius: 476,000 (100 partits)
  • No exclusius: 266,000 (12 partits)

La temporada regular 2021/22 passada va registrar una mitjana total de 460,000 teleespectadors, xifra que millora en 1% les obtingudes (454,000) en aquest 2022/23, però si només es tenen en compte les trobades exclusives els números donen al curs 2022/23 una pujada del 3% respecte al passat any.

Per plataforma

  • Generalista (ABC): 1.009M (15 partits)
  • Cable (ESPN/TNT/ESPN2): 368,000 (97 partits) Exclusius: 382,000 (85 partidos) No exclusius: 266,000 (12 partits)

Pel que fa a plataformes, els partits oferts per l’ABC (cobertura generalista) són els que millors audiència han obtingut, sobrepassant el milió de teleespectadors de mitjana, millorant un 19% els números registrats pel mateix canal el curs passat. Pel que fa als xocs retransmesos per Cable, si només es tenen en compte els exclusius les xifres són pràcticament les mateixes que les del curs 2021/22.

Playoffs

La postemporada avançava a un gran ritme en quant a xifres d’audiència, és veritat que els números anaven disminuint a mesura que les rondes transcorrien i les franquícies ubicades als mercats més importants anaven quedant apartades de la competició, però tot i així fins arribar a la gran final (tres rondes disputades) els playoffs registraven un augment del 2% respecte al curs anterior. Finalment, la mitjana al llarg de tota la postemporada es quedaria en 1,23 milions de teleespectadors, un 10% menys que el 2021/22.


Aquests playoffs han estat els més seguits per CABLE de tota la història

La baixada (un 43%) d’audiència respecte al curs passat una vegada entrada a la gran final tindria l’explicació fàcil sobre els diferents mercats enfrontats, els quals estan dins dels catalogats com a poc tradicionals pel que fa a hoquei gel, però la realitat és que altres factors segurament han tingut molt més pes que el de les ubicacions de les dues franquícies en qüestió. El més important és sens dubte el canvi de plataforma i cadena, el passat curs la final de l’Stanley Cup va ser transmesa per l’ABC, la qual té cobertura generalista, mentre que aquest any (a causa del contracte abans esmentat) tota la final s’ha ofert per TNT, o el que és el mateix, per Cable, amb la consegüent falta de cobertura a moltíssimes llars nord-americanes respecte a la que pugui tenir l’ABC. Aquí el desavantatge d’aquest 2022/23 davant del 2021/22 és clar.

Tampoc el transcurs de la sèrie afavoria molt les audiències, les tres golejades a casa dels Golden Knights i el no poder els Panthers forçar el sisè matx, fins i tot el setè, restaria molta emoció a la final. Cal destacar que el problema de la rapidesa pel que fa a resoldre les eliminatòries (i fins i tot partits) començaria a donar-se a la segona ronda, perdent una mica la paritat mostrada a la ronda inicial, tònica que per desgràcia s’aniria augmentant amb el pas de les mateixes eliminatòria.

TV ratings Final Stanley Cup des del 1994 fins al 2023

Gràfic des del 1994 fins a l’actualitat amb les mitges de teleespectadors | Sports Media Watch

No hi ha dubte que els equips que més audiència donen a l’NHL entre el públic estatunidenc són Boston, New York (Rangers), Pittsburgh, Detroit, Chicago i Philadelphia; a 10 de les últimes 16 edicions de la Final de l’Stanley Cup almenys un d’aquests ‘Big 6’ ha estat present i això s’ha notat a les audiències totals. Per posar un exemple, el xoc més vist d’aquests playoffs va ser el setè de primera ronda entre Boston i Florida, el qual va aconseguir 3,1 milions de teleespectadors de mitjana i també va ser ofert per TNT, el mateix canal que va donar la final entre Panthers i Golden Knights, per això és important tenir sèries llargues i plenes d’emoció juntament amb algun mercat tradicional important implicat.

En definitiva, després dels mals i fallits auguris de mitja campanya juntament amb la posada en escena al detall de les xifres d’aquesta postemporada i final de Stanley cup, s’ha demostrat que els números sense explicar-los poden semblar més dolents del que són realment; a més, el curs que ve la gran final tornarà a les mans de l’ABC, així que el rebot positiu en els ratings es donarà segur, encara que sigui només per tenir més cobertura.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL