Connect with us

NHL

Audiències televisives dels playoffs de la Stanley cup 2021

Les audiències televisives o tv ratings dels EUA sempre son d’interès per al món de la NHL, aquest any tenia una alta importància el comprovar el seu comportament per tres factors diferents: última final retransmesa pel conglomerat de la NBC, primer curs després de jugar en una bombolla sanitària el 2020 i una final amb un conjunt canadenc i un estatunidenc d’un mercat relativament petit.

Sense fer gran números millora els del 2020

En relació a la comparativa amb la temporada passada, on apart de jugar-se dins la mencionada bombolla, també és fa fer fora de las dates habituals, el números han millorat un 17% en nombre de telespectadors, tenint en compte que aquest any la gran final s’ha decidit en cinc enfrontaments i el del passat curs ho va fer-ho en sis, tot i així, buscant la comparativa amb l’últim any normal, el del 2019 entre Bruins i Blues, la baixada és del 54%, sèrie que va necessitar de set partits.

Un equip canadenc a la final mai augura bones audiències als EEUU

La Comparativa davant altres presencies d’equips canadencs front a estatunidencs a la gran final de la Stanley cup és salda en comparatives diverses. Front a la del 2011 entre Bruins i Canucks, la baixada és del 45%, tot i que aquesta final és va decidir en set enfrontaments i això sempre afegeix emoció a la sèrie, tot i que davant la de 2007 entre Ducks i Senators si que milloren, concretament un 23%, també vers la de 2006, la qual enfrontava als Hurricanes i Oilers, en aquest cas un 11% d’augment. Respecte a la 2004, on els Flames és van enfrontar als Bolts, la comparativa marca un retrossés del 23%.

Adéu a les retransmissions de la NBC

I el tercer factor, també en importància, és la retransmissió per part de la NBC, la darrera després de 16 campanyes, en la majoria d’elles de gran nivell televisiu. Aquesta postemporada la mitjana de espectadors davant les pantalles ha estat de 1’02 milions, una millora del 3% respecte al 2020 (953.000 televidents) però un descens del 36% front la del 2019 (1’53 milions).

NHL.com

Partits més vistos en els 16 anys de retransmissions per la NBC

Aquesta ha estat l’última temporada que la cadena NBC (i tota la resta de canals associats) oferien la NHL després de 16 temporades essent els encarregats de fer-ho als EUA. A partir del curs vinent el canal ESPN/ABC i TNT recolliran el testimoni, obrint una nova etapa en el hockey professional estatunidenc.  Així doncs, durant els darrers 16 anys, aquests son els cinc partits més vistos en la historia de la cadena, cal destacar la presencia dels Boston Bruins i/o dels Chicago Blackhawks en tots d’ells, remarcant la importància d’aquestes dues franquícies dins el món de les audiències televisives pel hockey americà.

  • 1- Blues – Bruins (setè partit de la final de 2019)
  • 2- Canucks – Bruins (setè partit de la final de 2011)
  • 3- Flyers – Blackhawks (sisè partit de la final de 2010)
  • 4- Bruins – Blackhawks (sisè partit de la final de 2013)
  • 5- Blackhawks – Lightning (sisè partit de la final de 2015)
Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL